2011/11/25

Bandar Di Raja Negeri Perak

semalam petang aku pergi lepak makan cendol dengan rojak pasembor kat Bangsar.
biasa biasa jehhh rasa dia.

tapi entah macam mana aku tiba tiba teringatkan kampung halaman.
kampung belah abah aku.
jeng jeng jeng !


ini lebuh raya Utara-Selatan. pi Taiping ikut sini pun bolehhhhhh.
haha.

bukan apa. kalau korang datang sini. ada 3 sebab kenapa patut korang singgah daerah ini.


pertama. perghhhh laksa kuale beb!
laksa dia tak sama mcm laksa penang ka laksa johor ka sebab kuah dia cair sikit.
keistimewaan laksa sebab laksa dia bukan kuah dia sebab laksa ni tak silap aku diorang buat pakai tepung beras pastu ade lah campur tepung tepung lain yang aku tak tahu nama nye. HAHA.
aku jarang masuk dapur sebab tu tak tahu :P
tapi serius sedappppp.
kedai laksa paling glamor kat Kampung Talang. Laksa Pak Ngah nama kedai nye. hohoho.
tapi aku biasa makan kat medan selera kuale tuh je :P

kedua. rojak pasemborrrrrrr.
rangup wehh. kuah rojak dia terbaik.
pedas, ada kacang bagai.
terliur lah cakap.
ketiga. cendol kuale beb !!
air cendol dia memang rasa lemak berkrim disukai ramai lah.
lebih lebih lagi bila makan time panas panas tepi sungai kuale.
santai habissss.
kira desert lah ni.
penutup segala makan yang dah makan tadi. haha.

saja nak promote kampung aku. bercuti kat sini pun best. korang bole pergi Sungai Ulu Kenas. sejukkkkk gilaaaa air sungai dia.
kalau nak tahu sejarah Sultan Perak pun bolehhhh. HAHA.
pusing pusing jalan istana.
haha. aku suka.

oh. ada training. chow dulu.
tak dapat citer perabih.
kbai.

2 comments:

  1. tak suka laksa,but rojak suka gila.walaweyhhhh.

    jom pi perak!

    ReplyDelete