2011/11/29

Karya Keith

walaupun aku ni Zint-Zombie fan. tapi ada sorang lagi yang aku suka baca komik dia.
tapi komik strip lah, karya Keith.
komik paling femes lah bagi aku kat malaysia nih. haha

LAWAK KAMPUS !!

Lawak Kampus

Lawak Kampus : Rebound

Lawak Kampus : Revive

Lawak Kampus : League
(yang ni aku takda)

Lawak Kampus : Log In

Lawak Kampus : Teamwork
(yang ni pun aku takda jugak)

Lawak Kampus : Move On

Lawak Kampus : Connection

Lawak Kampus Jilid 9
Lawak Kampus Jilid 10

Lawak Kampus Jilid 11

Lawak Kampus 12
(paling latest,yang ni belum beli lagi)
penat dah scroll sampai sini? haha.
aku mula layan komik strip ni kat majalah Utopia dulu dulu. 
then, masa form 2 aku dah mula jinak jinak kumpul duit beli komik dia. 
padahal komik ni dah keluar masa aku darjah 6. tapi still ada jual lagi sampai sekarang. jilid yang pertama aku tak tahu lah kan diorang publish lagi ke tak. sebab sekarang dah sampai jilid 12. tapi aku takda can nak beli lagi sebab bila usha kat bookstore je dah takda -,-
tapi aku takda sempat nak beli Lawak Kampus League dgn Teamwork sebab time tuh aku eksited collect komik Zint, soooo terpaksa break kumpul komik strip ni. haha. 

dulu komik Lawak Kampus kaler hitam putih jeh. tapi start tajuk Lawak Kampus Move On diorang dah ada kaler sampai lah jilid yang latest nih. majuuuu owhhh. tapi harga dah naik singgit lah. daripada RM6.50 dah jadi RM7.50. wuwuwuwuwu. haha.

bole tahan kelakar lah lawak dia. kadang kadang ada yang aku sampai terover gelak. padahal komik jeh. ada orang baca komik tak feeling sangat. baca daripada mula sampai habis, muka macam tuh je. kalau aku yang baca dah berguling guling atas katil. haha.

oh. bagi yang tak pernah baca Lawak Kampus, or baru nak baca ke, or baru nak mula buat collection, or dulu tak sempat nak baca ke, aku suggest kat korang supaya beli komik Lawak Kampus hardcover nih. dia compile sekali 5 jilid sekaligus dalam satu buku. harga dia aku kurang pasti lah berapa. haha. 
buku ni jual kat Popular bookstore sahaja. tempat lain takda. okay. 



p/s : watak Si Kosong palinggg coool. haha

1 comment:

  1. Nanti aku nak beli untuk adik aku lah. Sweet kannn :P

    ReplyDelete